Hvordan kan det være, at du har dage hvor du flyver hen over din tjekliste og opgaverne føles som om de løser sig selv, mens andre dage føles mængden af opgaver uoverskuelige og uendelige? Hvordan skaber du flere af de nemme produktive dage uden at stresse afsted?

 

Vi kender alle følelsen af at nogle timer, dage, uger eller måske endda år er mere produktive end andre. Men hvad er det der gør, at du kan blive ved med at producere? Hvordan kan du blive ved med at finde på nye produkter, sætte nye ting i gang, have overskud til familie, venner, egne interesser og hvordan kan du have overskud til at blive ved med at uddanne dig uden at blive stresset?

 

Det har vi undersøgt grundigt, og nu har vi tænkt at dele resultatet med dig.

Fordi det er ikke bare tilfældigt, hvem der er produktive. Det er måden vi gør det på – det er måden på hvordan vi stykker vores tanker sammen, altså hvordan vi forholder os til vores tanker.

Der findes ikke noget mere fantastisk end at få noget fra hånden. Følelsen af at være færdig med at rydde op i aftaler, at få gjort bilen ren, have ro når arbejdsdagen er færdig eller i en større skala at blive færdig med at bygge huset, eller aflevere et stort kundetilbud eller hvad end det måtte være.  

Det føles dejligt bagefter.

Det med at være færdig og kunne sige højt for dig selv, “Nu er det gjort”.

Den følelse er så bekræftende. Du kender den følelse. Måske har du fået uddelegeret noget der har ligget på dit bord længe eller den lille “ubetydelige” opgave med at danne dig et overblik over de opgaver du mangler, lige pludselig var du færdig med den.  Du kender følelsen af at aflevere en opgave og mærke kundens glæde. Det er vi sikre på, at du på ene eller anden måde kan relatere til.

Den energi der ligger i det, er så uvurderlig. Den er undervurderet og kan ikke gøres op i penge, den kan kun gøres op i ’feel good’.

Det er så tilfredsstillende og det giver også endnu en energi vi elsker, nemlig følelsen af taknemmelighed. ”Åh, hvor er jeg glad for jeg tog mig sammen”, ”hvor er jeg glad for at jeg nåede det”. ”Godt jeg fik den idé”. ”Nu er der meget mere tid til at fokusere på overblikket”.

Den energi kan du løbe solen sort med. Dem skal der ikke ret mange til af, for at du er svær at skyde igennem – for de gør dig godt.

Modsat, hvis vi lige skal bruge to minutter på modsætningen – ikke at få det gjort færdig. Ikke at nå det til tiden, at være den person der ikke fik afleveret opgaven, at være den der sad med noget elektronik, der bare ikke virkede, da det var allermest vigtigt, at være den der igen ikke kommer hjem til tiden, selvom du har lovet din familie det, at være den, der er kort for hovedet, eller være den der ikke har estimeret sin tid rigtigt, så medarbejderne kan komme videre med deres arbejde.

Den energi er destruktiv – den er ødelæggende. Den er tung og træls og ødelægger dit mindset. Den ødelægger dit gå-på-mod for næste gang du skal i gang med en ny opgave og den ødelægger dit overblik og dit humør.

Det er jo ikke alt i denne verden her vi selv er herre over, men du er selv herre over hvordan du sætter dig selv op til at kunne producere, fokusere og at skulle være den leder der leder med overskud.

Vi har sat en formel op omkring hvad der virker for at være produktiv uden at ryge i stressmode. Det er samme formel vi bruger for os selv som iværksættere og for de ledere vi har i forløb. Vi har selv oplevet den tunge energi omkring visse opgaver, at vi har for kort tid, at alle hiver i os, at vi har for mange ting i gang på samme tid og, at vores familie altid kom i anden række.

Det er et bevidst valg

Det du ofte kommer til når du ikke tænker, at du skal have det færdigt, er at du kommer til at gøre det halvt. Du smutter ind i undgåelsesenergien (eller kattevideo-energien), overspringshandlinger, og ’hvis-bare-lige-energien’.

’Hvis-bare-lige-energien’ er en værre djævel for det er en nedad gående energi på samme linje som snyd: Den følelse du har når du har snydt.

Den er ikke god for dig.

Vi vil meget hellere inspirere dig til at få lavet en opgave FÆRDIG og så sætte 10 min. af til overspringshandlinger og SÅ tilbage til arbejdet.

For det du med dig, er så meget mere værd for dit drive og dit mentale sind.

Bliv en jæger – jagt den gode produktive aktions følelse. Og mærk den gode vibe der følger med dette mindset.

Denne følelse er tilgængeligt for dig dagligt. Faktisk hver gang du færdiggør en opgave.

Kan du se det (eller endnu dybere – kan du mærke følelsen)?

Hvad skal du gøre:

  • Husk dig selv på følelsen – følelsen af hvor godt du får det når du er færdig.
  • Tag én opgave ad gangen. Sæt tid af til den pågældende opgave eks. 60 min. Så uanset om det regner, blæser eller sner, så arbejder jeg koncentreret i 60 min. Sæt dit ur.
  • Hold fokus på at blive færdig kontra, “Uh, hvor har jeg travlt”.
  • Lav en aktion-liste fx med datoer (to-do-liste er yt) Jeg har brug for mere info)
  • Overhold aftaler med dig selv – det beroliger dit nervesystem (OG det træner dit selvværd).
  • Gør det færdigt i stedet for at gøre det perfekt – perfektionisme kvæler kreativitet.

 

Skulle du alligevel ikke kunne finde gejsten til en opgave, så undersøg hvad der enten kan få dig tilbage på sporet eller lade den ligge til i morgen hvor du igen tager fat. Fx er det bedre at gå hjem end at sidde længe med en opgave uden fremdrift.

Når vi taler produktivitet, handler det om at få bundet sløjfer og er hele tiden at få noget gjort færdigt. Lige dér mærker du taknemmeligheden, stoltheden og tilfredsheden med dig selv. Uden at få stress, uden at blive overbebyrdet, uden at bliver overloadet.

Fordi du styrer din tid og dine opgaver.

Så stil dig selv spørgsmålet “Hvad gør jeg færdigt”? Det du gør færdigt, siger noget om din evne til at være produktiv. Hvad gør du færdigt? Det er så sindssygt let at starte på noget nyt– men så sindssygt utilfredsstillende ikke at gøre det færdigt.

Så formelen er at holde fokus på at færdiggøre i stedet for hvor travlt du har, hvor meget du skal færdiggøre og hvor ualmindeligt lang tid det kommer til at tage. Du beslutter dig for hvor lang tid det tager og så gør du det færdigt.

Husk det er dine tanker der skaber en følelse, og følelsen der afgør dine handlinger.

Når du er effektiv, så er du også energifyldt. Når du er energifyldt, stiger dit humør.

Grænse-starter kit

Grænser skaber ro og balance og er med til at definere hvem du er som menneske. Kom i gang med det samme.